Verhalen uit de tijd van Gaston Martens

Wat?

Gaston Martens

Toneelschrijver Gaston Martens was ooit een tijdje verbonden aan een paar Vlaamse kranten, voor dewelke hij cursiefjes of korte verhalen schreef. Rasverteller Koen Demuynck heeft twee cursiefjes omgevormd tot pittige verhalen. Hij zal de aanwezigen zeker weten te boeien met ‘De pasha en de sjeik’ en ‘De autorit van Pyke Klinkaert’.
Van André De Poorter mogen we plezante verhalen en anecdoten verwachten over volkse Zultse figuren uit de tijd van Gaston Martens zoals Drieske Nijpers, Storm Sarlet, Jef Verplaetse, Sio Van Thuyne, Buuske e.a. Natuurlijk komt Martens zelf ook aan bod en zelfs ‘De Paster van Grammene’ zal niet ontbreken.
Emmanuel Dhondt, die een gans jaar als gelegenheidschampetter optrad en al meer dan vijftig jaar toneel speelt, zal ook van de partij zijn en zijn steentje bijdragen om van deze volkse voorstellingen iets uniek te maken.

Waar en wanneer?

Tijdens twee avonden, op vrijdag 8 en zaterdag 9 december, telkens om 20 uur, wordt het geslaagde Gaston Martensjaar in echte Zultse sfeer afgesloten. Deze vertelavonden gaan door in ’t Altannerietje, Looierijstraat 134 te Zulte.

Kaarten

Dit evenement wordt ingericht door de FVV Zulte-Leiekant, m.m.v. het gemeentebestuur.
De plaatsen zijn beperkt. Inkom € 5, drankje inbegrepen.
Wie er wil bijzijn koopt best nu zijn kaarten bij:
Wivien Vandenbroecke, Olsenestraat 21, 9870 Zulte – T 09/3887500