Voorstelling “Zultse Heemkring in de Kijker”!

Op vrijdagavond 3 juni 2022 gaat in de Gaston Martenszaal in Zulte om 19u de voorstelling door van “Zultse Heemkring in de Kijker”.

Bestuur Zultse Heemkring: v.l.n.r. André Goeminne, Johan Jaspaert, Patricia Den Tandt, Johan Nachtergaele, Luc Voet, Willy Nachtergaele en Alex Colpaert

Waarom een voorstelling “Zultse heemkunde in de kijker?”

Vorig jaar werd in december noodgedwongen de voorstelling van het 28ste Jaarboek 2020-2021 van de Geschied- en Heemkundige Kring op het laatste moment afgeblazen wegens de verstrengde coronamaatregelen. Nu corona onder controle is willen we ons trouw lezerspubliek graag uitnodigen naar een unieke voorstelling met veel interessant materiaal voorzien als aanvulling op het laatste jaarboek.

Hoe zal die avond eruit zien?

Traditiegetrouw zorgt de Zultse Heemkring voor een boeiende avond met verrassende weetjes uit het verleden van Machelen, Olsene en Zulte! Tijdens de voorstelling komen enkele auteurs, aan de hand van een gefilmd interview of tijdens een podiumgesprek, toelichting geven bij hun publicatie. We blikken onder andere nog even terug op het voorbije Raveel jaar, beleven opnieuw de gloriejaren van de Olsense brouwerij Het Damberd, en maken op een amusante manier kennis met enkele markante Zultse dorpsfiguren. Verder verdiepen we ons via een podiumgesprek in het Zultse dialect en komt een dokter-huisarts heemkundige met roots in Olsene toelichting geven bij zijn artikel over de seksuele gedragspatronen van onze Zultse voorouders in de 18e eeuw. Na de voorstelling is er een receptie met streekbieren aangeboden door het Zultse Gemeentebestuur en gelegenheid tot nakaarten met de auteurs.

Hoe inschrijven?

Iedereen is van harte welkom maar om organisatorische redenen vragen we om toch vooraf uw aanwezigheid te melden bij bestuurslid Luc Voet (luc.voet@telenet.be). Het 28e jaarboek 2020-2021 kan op de avond van de voorstelling in de zaal nog aangekocht worden, of gewoon besteld en afgehaald bij Luc Voet (kostprijs: 30 euro).

Welke artikels staan in dit jaarboek 2020-2021?

Volg de link!