Open Monumentendag 2017

Wat?

Verborgen achter het huis Adolf Meheus ligt een prachtig park met bomen van respectabele leeftijd en leuk speelpark. Een aanrader om in rond te wandelen! Tijdens Open Monumentendag  worden er gidsbeurten georganiseerd waarbij je meer te weten komt over de prachtige bomen, struiken,… en de historiek van het park.

Wanneer?

Op zondag 10 september 2017 om 10.00 uur wordt het startschot gegeven om  met de voordracht van een gedicht over het park, geschreven door plattelandsdichter Paul Demets.
Gidsbeurten om 10.30, 11.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur.
Om 14.30 uur wordt het gedicht nogmaals voorgedragen.

Extra’s?

Maar dat is lang niet alles: binnen in het huis Meheus kan je genieten van een prachtige tentoonstelling van foto’s waarbij het park als thema uitgebreid aan bod komt. Met foto’s van Peter Bral, Pol De Frene, en Anne De Meulemeester. Verder is er in de vroegere leefkamer van het huis ook bijzonder werk te bewonderen van kunstenaar Marcase.  In de jaren 70 ’s kwam deze Olsense kunstenaar de zondagvoormiddag regelmatig in het park, samen met Roland Roose, “bomen met karakter” uit het park ten toon.

Dorst?

Wel, dat kan je terecht in het pop-up café dat voor de gelegenheid geïnstalleerd is in het vroegere salon van meneer Adolf.

Maar, wie was die Adolf Meheus eigenlijk?

Maak kennis met deze merkwaardige Olsense figuur via een “videoportret” met vertelling door Willy Nachtergaele (om het half uur).

Open Monumentendag in Zulte wordt een leuke mix van natuur, poëzie, cultuur, lokale geschiedenis en amusement in een uniek decor…niet te missen, laat je verrassen!