cursus: Wie waren mijn voorouders? Hoe leefden zij?

Familiekunde Vlaanderen – Regio Deinze, Zulte en Nazareth organiseert een cursus genealogie. Het is de bedoeling elke “leek” aan de hand van regelmatige bijeenkomsten, gespreid over een viertal lesavonden te begeleiden naar het opzoeken van hun voorouders bij het opbouwen van hun stamboom, en het realiseren van hun familiegeschiedenis.
Allerlei aspecten, (hoe begin ik aan een stamboom, welke bronnen kan ik gebruiken, waar kan ik informatie terugvinden) worden door gespecialiseerde genealogen door middel van uitleg en documentatiemateriaal aangebracht.

De 4 bijeenkomsten vinden steeds plaats in de bibliotheek van Zulte, Gaston Martensplein 9, telkens op zondagmorgen, nl. 02 februari, 16 februari, 23 februari en 01 maart 2020 van 09.30 uur tot 11.00 uur.

De ingeschreven cursisten zullen ook het tijdschrijft “Leiestam” van de plaatselijke afdeling ontvangen. Dit tijdschrift, dat aan zijn 28de jaargang is, omvat heel wat genealogische informatie. Ook wordt hen twee omvangrijke syllabussen ter beschikking gesteld.

De belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Claude Gekiere, Herfstlaan 59, 9800 Deinze liefst per email claude@gekiere.com. Aanvullende inlichtingen worden graag verstrekt.

De inschrijving wordt pas definitief van zodra de storting van 35,00 euro is verricht op rekening nr: BE24 0832 7311 6738; BIC: GKCCBEBB van Familiekunde Deinze.

Het aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 15 deelnemers.

Hier enkele sfeerbeelden van de geslaagde cursus!