De Leie ten Zuiden van Deinze

Waarom liggen de kerken van Zulte en Gottem niet zoals die van de omringende parochies aan de Leieboorden?

Waar waren de veerponten in Zulte, Olsene en Machelen precies gelegen?

Van wanneer dateren de eerste bruggen over de Leie in onze regio?

De antwoorden op deze vragen vind je samen met uniek beeldmateriaal van onder andere overstromingen in Zulte, Olsene en Machelen in het boek van Luc Levrau en André Goeminne. Er is tevens een hoofdstuk gewijd aan de befaamde scheepswerf van Cyriel De Smet, de laatste veerman, die gevestigd was op de Leieoever in Gottem.

In onderstaande videomontage, gemaakt door Willy Nachtergaele, naar aanleiding van de tentoonstelling en boekvoorstelling in de Guldepoort in Zulte op zondag 13 september 2020, vind je alle antwoorden op de vragen en nog veel meer.